This is a free Purot.net wiki
  • View:

Toimintakyvyn arvioinnin ja havainnoinnin työkalut

Elämänpuu ja toim.kykyä tukeva suunnitelma

Toimintakyvyn arvioinnin ja kartoittamisen työkalujen harjoittelu tutulla ihmisellä (elämänpuu ja toim.kykyä tukeva suunnitelma). Täytä elämänpuu ja toimintakykyä tukea suunnitelma (ainakin osittain) jollakin tutulla henkilöllä. Täytä se niin, ettei asiakkaan henkilöllisyys ole siitä tunnistettavissa.

Ota kuva täyttämästäsi elämän puusta niin, ettei henkilön tiedot näy siinä ja liitä se tähän. Tämän jälkeen käy tutustumassa muiden täyttämiin  elämänpuihin ja mieti, millaisia toimintakykyä tukevia keinoja keksit kyseiselle henkilölle. Tuleeko mieleesi, jotakin teknologiaa, joka voisi auttaa henkilöä, tukea hänen toimintakykyään tai tuoda lisäarvoa tai iloa hänen elämäänsä

Pyydä palautetta ”asiakkaalta”, mitä pitää huomioida kun haastattelee elämänpuuhun ja suunnitelmaan liittyen. Kirjoita tähän liittyvät asiat kohtaan keskustele ja ideoi.

 

 

Soile ja Julia

 

Maija Mehiläinen 90v. Asuu omakotitalossa koiransa fuffen kanssa. Mies on kuollut sekä Maijan kolme sisarusta. Hyvä kuntoinen ikäänsä nähden, mutta pieniä alzhaimerin oireita ilmenee. Kotihoito käy kerran viikossa ja ruoat tulee ateriapalvelun kautta. Maija käy koirakerhossa kolme kertaa viikossa.

 

Kotihoidon työntekijä/ joku muu tuttu voisi muistella lapsuutta vaikka aikakoneen avulla. -M.H ja J.H

1
Likers
NinaEskola

Pirkko Manninen/ He, Vi ja So

 

Pirkko Manninen on 70-vuotias kotona asuva leski. Sairastaa Dementiaa ja reumaa ja kuulo on heikentynyt. Kotihoito käy kolme kertaa päivässä ja ruoat tulevat ateriapalvelun kautta. Ihmissuhteita on vähän, poika käy kerran viikossa kylässä.

 

Pirkon poika voisi google mapsin avulla näyttää erilaisia paikkoja eri puolelta maailmaa. - M.H ja J.H

2
Likers
Julia.Vayrynen, NinaEskola

Elämänpuu

M.H ja J.H

 

 

Pirkko voisi käydä harrastusryhmissä, missä pystytään liikkumaan Pirkon oman kunnon tasolla. Jussi, Adil ja Abbas

 

 

 

2
Likers
Julia.Vayrynen, NinaEskola

Elämänpuu

Anneli on 80-vuotias kerrostaloasunnossa yksin asuva ja reipas mummo joka tykkää ulkoilusta mutta muistioireet ja tasapainovaikeudet vaikeuttavat ulkoilemista  mutta anneli pärjää hyvin päivittäisitä toiminnoista yksin ja apua hän saa tarvittaessa lapsiltaan. Annelilla ei ole paljon kavereita ja hän haluaisi tutustua uusiin ihmisiin. 

Sini Laitinen ja Monika Lattunen 15STLH06EC

 

Skype voisi olla avuksi Annelin arkeen, jotta voisi pitää yhteyttä sukulaisiin ja kavereihin. -Soile ja Julia

Lapset voisivat auttaa Annelia etsimään netistä jonkin mieleisen kerhon/harrastuksen, jossa Anneli tapaisi uusia ihmisiä. - M.H ja J.H

2
Likers
Julia.Vayrynen, NinaEskola

Kerttu Leppä

 

Kerttu on 87-vuotias diabeetikko. Hän asuu Tampereella kerrostalossa 2 kerroksessa. Kerttu on iloinen ja valoisa mummo, jonka tytär käy useasti hänen luonaan. Kerttu tykkää ulkoilla. Kertulla on pieniä muisti ongelmia. Kerttu pärjää yksin, mutta lääkkeiden kanssa hän tarvitsee apua. Hänellä ei ole kauheasti kavereita.

-Tiia & Jasmin 15C

 

Muistiongelmien vuoksi avuksi voisi olla esim. lääkemuistuttaja, jottei lääkkeenotto unohdu. /Henna, Soraya, Vilma

Kerttu voisi käydä vanhuksille suunnatuissa mieleisissä kerhoissa, joista saisi itsellään uusia ystäviä. -Aaro ja Ajmal

1
Likers
NinaEskola

Orvokki

Jussi, Adil ja Abbas

 

Perhe/ystävät voisivat auttaa esim. tabletin käytössä, jotta tämä ihminen voisi kuunnella netistä mieli musiikkiaan - M.H ja J.H

1
Likers
NinaEskola

Mikko Nieminen

Mikko Nieminen on 67-vuotias diabeetikko. Asuu omakotitalossa vaimon kanssa. Harrastaa kuntosalia ja golfia. Hänellä on tytär, joka käy 2 kertaa viikossa tarkistamassa Mikon lääkityksen ja hyvinvoinnin. Mikolla on kuntosali kaveri ja golf kaveri. Hänellä on hyvä kunto ikäisekseen ja paikat pysynyt ehjänä, mutta alaselkä vaivaa välillä.

Aaro ja Ajmal 15STLH06EC

1
Likers
NinaEskola

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username